monitorulcj.ro Menu
Actualitate

GALERIE FOTO - VIDEO - SNAP!, NANA, Loona şi ICE MC au zguduit Sala Polivalentă. Muzica anilor ’90 a câştigat duelul generaţiilor la Cluj

Peste 8.000 de clujeni au luat cu asalt, sâmbătă seara, Sala Polivalentă pentru a asculta cele mai în vogă piese ale anilor ’90. “The Power”, „Oops up” şi „Rhythm is a Dancer” piesele celor de la SNAP! sau „Darkman”, “He’s Coming”, “Remember The Time” şi “Lonely” cântate de NANA au putut fi ascultate live, în premieră, la cel mai mare retro party organizat în România.

NANA a dat startul concertelor, urmat de ICE MC, Loona şi SNAP!.

NANA a cunoscut succesul în 1996 cu primul lui single solo, „Darkman”, propulsat în top 10 în clasamente din întreaga lume, realizare urmată de hituri precum “He’s Coming”, “Remember The Time” şi “Lonely”. Originar din Ghana şi obligat să se mute în Germania în adolescenţă, fără să cunoască limba ţării, NANA şi-a găsit refugiul în muzică, pentru ceea ce avea să fie începutul unei cariere la nivel mondial.


“Cred că în anii ’90 eram mai răsfăţat decât acum, vindeam multe CD-uri. Generam vânzări şi când dormeam. Când puneam capul pe perină mă gândeam «Doamne, câţi bani câştig». A fost o perioadă grozavă, dar nimic nu e pe viaţă. Muzica e pasiunea mea, nu contează încotro va merge industria muzicală, voi continua să scot piese, nu mă dau bătut, lucrez din greu, ştiu că voi face muzică toată viaţa, nu plec nicăieri. Următorul album va fi unul de colaborări cu artişti din toată lumea şi va fi lansat anul viitor. Ca artist trebuie să te adaptezi şi să ţii pasul”, a precizat NANA înainte de concert.


Întrebat ce artişti ascultă în prezent, NANA a precizat: “Drake, Katy Perry, frumoasă femeie, grozave cântece, Jay Z, Nas”.


ICE MC, adică Ian Campbell, e cel care ne-a adus hituri precum „Take away the colour”, „Think about the way” sau „It’s a rainy day”. Accentul jamaican şi ritmurile energice l-au evidenţiat ca un artist care poate mişca mulţimi, iar hiturile lui au urcat în topuri vreme de ani la rând.

El a declarat că este un mare fan NANA şi că o singură dată au mai cântat pe aceeaşi scenă, anul acesta, în Bulgaria.


“CD-ul şi vinilurile au dispărut, oamenii au acces mai uşor la tot ce au nevoie, e foarte diferit de anii “90. Muzica dance nu prea s-a schimbat de-a lungul vremii, muzica a rămas aceeaşi, dar industria s-a schimbat”, este de părere ICE MC.

În anii ´90, un party fără ritmuri latine era de neconceput. Iar cum tradiţia trebuia respectată, Loona a fost partea „exotică” a serii. Cunoscută în România pentru piesa „Bailando”, lansată în 1998, artista a avut, însă, foarte multe hit-uri europene. Artista de origine daneză nu a părăsit scena muzicală, ultimul ei single, „Brazil”, demonstrând că Loona are aceeaşi energie şi poftă de dans dintotdeauna.


La Cluj, Loona a făcut un show de zile mari demonstrând că după atâţia ani încă este în mare formă, iar pe durata concertului a împărţit zeci de CD-uri fanilor.

„Peste 10 milioane de albume vândute”, asta înseamnă SNAP! Au creat o combinaţie unică de rap, hip hop şi dance care i-a menţinut permanent în topurile anilor 90. „The Power”, „Oops up” sau „Rhythm is a Dancer” au vibrat în cluburile din întreaga lume mulţumită vocii speciale pe care solista Penny Ford o are. Penny Ford, alături de artistul rap Benjamin Lowe, au fost senzaţia serii, reuşind să ridice în picioare toată Sala Polivalentă.