Actualitate

Sistemul de ticketing la transportul în comun va fi gata la începutul anului viitor

Sistemul de ticketing, prin care vor fi montate în stațiile de autobuz din oraș automate pentru bilete și abonamente, va fi funcțional abia din prima parte a anului viitor.

La ultima ședință de Consiliu Local, primarul Emil Boc a declarat că abia în 2015 sistemul de ticketing va fi funcțional deși, în urmă cu un an primarul a afirmat că proiectul de modernizare a sistemului de ticketing la transportul în comun va fi gata la 1 octombrie 2014.

”Proiectul de modernizare a sistemului de transport în comun nu este finalizat încă, motiv pentu care nici un automat de bilete și abonamente nu este funcțional. Întâi trebuie finalizată instalarea tuturor automatelor, apoi se va face racordarea lor la electricitate după care, în perioadă 15 decembrie (n.r. 2014) – 15 ianuarie (n.r. 2015) vor intra în perioada de testare. Abia apoi, estimăm că va fi undeva în prima parte a anului viitor, acestea vor fi date în folosință, toate în același timp, dacă ele vor funcționa conform parametrilor. Nu există stații cu prioritate” au declarat pentru Monitorul de Cluj reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.


Valoarea proiectului este de 27 milioane lei, din care 6 milioane sunt suportaţi din bugetul local, iar restul sunt fonduri europene. Din acești bani vor fi amenjate 94 stații care vor fi dotate cu echipament modern, băncuţe, panouri publicite, coşuri de gunoi, staţie acoperită și vor fi montate 61 de automate pentru bilete și abonamente iar biletele vor fi valabile pe intervale orare, un singur bilet putând fi folosit pe toate mijloacele de transport în comun.  De asemenea, vor fi instalate încă 7 automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie în sediile primăriilor de cartier.

În plus, proiectul mai presupune și montarea a 136 de validatoare în stații și a altor 327 validatoare în mijloacele de transport în comun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter