Actualitate

Administrator de firmă, cercetat pentru evaziune fiscală de peste 100.000 lei

Luni, 17 noiembrie, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus urmărirea penală faţă de administratorul unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, care este suspectat că ar fi folosit în interes personal creditul firmei, cauzând un prejudiciu de peste 100.000 lei.

„Din cercetări a reieşit că administratorul, un bărbat de 50 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi folosit creditul societăţii în interes personal. În fapt, în decurs de doi ani, acesta ar fi retras peste 100.000 lei, evidenţiind în contabilitatea firmei  diminuări eronate ale stocului de mărfuri, pentru care nu a putut prezenta niciun document justificativ. De asemenea, ar fi  înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli nedeductibile pentru diverse materiale consumabile. Prejudiciul total creat este de aproximativ 128.000 lei” au transmis poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de „folosire cu rea credinţă a creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia”, faptă prevăzută de Legea 31/1990 privind privind societăţile comerciale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter