Actualitate

Lemne confiscate de poliţiştii clujeni în urma apelurilor de la cetăţeni

Poliţişti clujeni au confiscat joi, 13 noiembrie, mai multe lemne în urma unor apeluri 112 venite din partea cetăţenilor.

Astfel, în jurul orei 18:10, Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute sustrag material lemnos de pe raza localităţii Bonţ. Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, iar pe D.C., pe raza localităţii Bonţ, a fost oprită, pentru control, o autoutilitară cu care se transporta material lemnos.

În urma verificărilor s-a stabilit că femeia, de 45 de ani, din Iclod, care conducea vehicul, nu deţinea documente de transport pentru cei circa 2,5 m.c. de material lemnos transportaţi. Totodată, aceştia au consultat baza de date Wood Tracking şi au stabilit faptul că autoutilitara nu figura ca având acte de provenienţă pentru materialul lemnos.


Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Un alt caz de furt de lemne a fost sesizat miercuri, 12 noiembrie, în jurul orei 16:20. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Ciurila au fost anunţaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că de pe raza satului Sălicea, din zona denumită popular ”La Moară”, se sustrage material lemnos.


„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit material lemnos abandonat la marginea pășunii împădurite. Cu sprijinul reprezentanţilor ocolului silvic, materialul lemnos a fost măsurat şi cubat, rezultând circa 1,5 metri cubi de material lemnos, de circa 150 lei, care au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Cluj” transmite IPJ Cluj.

abonare newsletter