Actualitate

14 percheziţii în Cluj la persoane suspectate de evaziune fiscală

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, au destructurat o grupare infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de suspecți au constituit un grup infracțional organizat având ca scop crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat.

Pentru documentarea activității infracționale, în data de 12 noiembrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Dâmbovița, au fost declanșate simultan 42 de percheziții domiciliare (2 pe raza județului Dâmbovița, 14 în județul Cluj, 10 pe raza județului Alba, 6 în județul Bihor, 5 pe raza județului Timiș, 4 pe raza municipiului București și una în județul Călărași).


La percheziții participă și polițiști din cadrul BCCO București, Alba Iulia, Oradea, Cluj,  Timișoara și SCCO Călărași, precum și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratelor Județene corespunzătoare județelor pe raza cărora se află locațiile percheziționate.

Totodată au fost emise 40 de mandate de aducere pe numele suspecților și a unor martori, în vederea audierii lor. 


În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.


Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter