Actualitate

Petrecere cu tort și lumânări pentru un papagal din Tasmania care a împlinit 100 de ani

Un papagal dintr-un parc zoologic din Tasmania, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, s-a bucurat duminică de o veritabilă petrecere de ziua sa de naștere și primit mesaje de felicitare din toată lumea, inclusiv de la Palatul Buckingham, relatează duminică DPA.

Papagalul din specia cacadu cu creastă galbenă, pe nume Fred, vorbește și preferă companiile feminine. El trăiește la Bonorong Wildlife Sanctuary de cel puțin 20 de ani, potrivit postului de radio ABC, relatează Agerpres.

Acești papagali se pare că trăiesc aproximativ 40 ani în sălbăticie, iar la 70 de ani în captivitate sunt considerați bătrâni.


Personalul parcului i-a pregătit lui Fred un tort alb în forma numărului 100, cu trei lumânări galbene. Copii costumaţi și cu fețele pictate s-au numărat printre invitații la petrecere.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trimis o scrisoare, după ce reprezentanții parcului au informat-o despre activitatea lor și despre centenarului papagalului cacadu pe care îl au în îngrijire.

Etichete: batran
abonare newsletter