Actualitate

Aparatură de imagistică medicală, unică în România, inaugurată la Centrul Medical Transilvania

Liderul mondial in aparatura medicala General Electric (GE) Healthcare a instalat pentru pentru prima dată în România, în cadrul Centrului Medical Transilvania din Cluj Napoca cele mai noi sisteme medicale RMN-CT.

În urma achiziției în valoare de aproape 2 mil. de euro, pacienții centrului medical din inima Ardealului au acces de luna acesta la servicii ultramoderne de imagistică medicală: RMN GE 360 Advance 1.5 T si CT GE OPTIMA 540 16 slice, an fabricație 2014, unice în țară.

Performanța Centrul Medical Transilvania (CMT) a fost salutată și de Excelenţa Sa, Ambasadorul Regatului Danez în România, Karsten Vagn Nielsen, care a transmis un mesaj conducerii clinicii prin intermediul căruia a arătat că „suntem extrem de mândri de această mare și importantă investiție pe care Centrul Medical Transilvania a realizat-o în beneficiul pacienților (...), aducând în acest fel serviciile  daneze de sănătate de cea mai înaltă calitate mai aproape de România”


Centrul Medical Transilvania (CMT) reprezintă prima investiție daneză privată în domeniul medical din România, fiind membru al Danish-Romanian Business Association.

„Suntem onoraţi de mesajul Excelenţei Sale, Ambasadorul Regatului Danez în România, Karsten Vagn Nielsen şi ne bucură aprecierile Domniei Sale la adresa activităţii şi a conceptului de lucru din cadrul CMT. Faptul că pacientul găseşte în clinica noastră întreaga gamă de servicii medicale necesare diagnosticării patologiei cu care se confruntă și ca investigațiile se realizează cu cele mai moderne aparate a General Electric Healthcare, lider mondial pe acest segment, ne oferă un atuu pe piaţa serviciilor medicale private, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a declarat Dr. Iulian Opincariu, director medical al Centrului Medical Transilvania.


Noua investiție permite realizarea de investigații complexe și sigure pacienților. Aparatul RMN GE Advance de 1.5 T este dotat cu cele mai performante softuri de postprocesare și antene de 16 canale, iar CT GE Optima 540 16 slice este dotat cu un sistem revolutionar (ASIR) care ajuta clinicianul să obțină imagini de calitate pentru un diagnostic de încredere, cu posibilitatea scăderii dozei de radiații cu până la 50%.  Complexitatea investigațiilor RMN si CT este întregită de utilizarea substanței de contrast Magnevist și Ultravist (Bayer Germania).

Centrul medical oferă servicii în urmatoarele specialitati: Cardiologie, Neurologie, Neurochirurgie, Endocrinologie, Medicină internă, Medicina muncii, Reumatologie, Obstetrică și Ginecologie, Oncologie medicală, ORL, Chirurgie generală, Dermatologie, Urologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Psihiatrie, Psihologie clinic. Recoltarea de analize medicale se face în cadrul clinicii, iar prelucrarea lor are loc în Laboratoare Bioclinica, pentru ca pacienții să aibă acces la rezultate în timp optim. Activitatea medicală este susţinută şi Mamograf SIEMENS tip Mamomat 3000 NOVA, Ecograf 4D GE (General Electric Healthcare), Ecograf VIVID GE, EKG şi aparatură pentru testul de efort. Sistemul digital informatizat RIS/PACS, de arhivare şi prelucare imagini, cel mai modern sistem american, RAMSOFT, face posibil transferul de şi date în SUA şi oriunde în lume (Teleradiologia) pentru cazurile medicale care necesită o a doua opinie („second opinion”).

Etichete: aparatura medicala
abonare newsletter