Actualitate

Guvernul Ponta sustine „Legea botniță” pentru ziariștii care investighează cazuri de corupție

Guvernul a dat aviz favorabil amendamentului care prevede că dezvăluirile din marile dosare de corupție să fie pedepsite cu închisoarea.

sursa foto: unimedia.info sursa foto: unimedia.info

Măsura prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de detenție. Amendamentul loveşte puternic în jurnalişti, în condiţiile în care informaţiile din dosarele penale de corupţie sunt publicate des de către mass-media.

Acesta a fost propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, care a precizat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal, informează B1.ro.


Forma propusă de senatorul Şerban Nicolae este aceasta: „Dezvăluirea de informaţii care, potrivit legii, nu au caracter public, dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani. Dacă fapta este săvârşită de un judecător sau de un reprezentant al organului de urmărire penală, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani”.

Șerban Nicolae a precizat pentru B1 TV, că modificarea la Codul Penal a fost propusă pentru „ca să nu se mai manipuleze informațiile din dosarele penale compromițând interesele justiției, fiind vizată doar partea în care informațiile din dosarul penal nu au caracter public”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter