Actualitate

Un beţiv şi-a „spart” capul de gardul spitalului – VIDEO

Un echipaj SMURD şi unul al poliţiei au fost solicitate astăzi să intervină pe strada 1 Mai, în apropiere de Spitalul Municipal Dej, pentru un bărbat căzut pe trotuar.

Câţiva muncitori din zonă l-au văzut pe acesta cum se prăbuşeşte la pămant şi au sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de prim-ajutor de la SMURD şi un echipaj de poliţie. Paramedicii l-au găsit pe bărbat lovit la cap şi l-au transportat la spital, relatează dejeanul.ro.

Acolo medicii aveau să afle ce a păţit bărbatul de 60 de ani. Acesta a consumat alcool peste măsura după care s-a pornit înspre casă, dar nu s-a mai putut ţine pe picioare, căzând şi lovindu-se de gardul spitalului. Atât paramedicii SMURD cat şi echipajele ambulanţei spun că astfel de solicitari, la persoane sub influenţa băuturilor alcoolice căzute în stradă, au aproape zilnic, indisponibilizând astfel autosanitarele care pot interveni în acest timp la cazuri cu adevărat grave.


Un proiect de hotărare iniţiat de un deputat în comisia de sănătate, ar putea să-i pună la plată pe cei care ajung la spital din cauza consumului de alcool excesiv. Asta, după ce s-a dovedit ca la nivel naţional, între 20 si  40% dintre cazurile care solicită asistenţă medicală sunt din cauza consumului de alcool în exces, numai în acest an fiind peste 50.000 de pacienţi care au beneficiat de tratament medical gratuit în unităţile de primire a urgenţelor din cauza băuturii.

Etichete: smurd dej betiv
Ultimele Stiri
abonare newsletter