Actualitate

Lampioane tricolore vor lumina cerul la onomastica regelui

Clubul monarhiștilor clujeni și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei pregătesc un eveniment dedicat sărăbtoriri zilei onomastice a regelui Mihai.

Poza ilustrativă. Sursă foto: timetv.ro Poza ilustrativă. Sursă foto: timetv.ro

În data de 8 noiembrie, cu ocazia sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, Clubul monarhiștilor clujeni și Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei - filiala Cluj, vor lansa 1.000 lamioane în culorile drapelului, în cinstea onomasticii Regelui Mihai I al României.

Evenimentul este progrmat a se desfășura în Piața Unirii, de la orele 20:00. Este al doilea an consecutiv când monarhiștii clujeni organizează o astfel de manifestare la onomastica regelui, iar reprezentanții asociațiilor monarhiste vor ca în anii următori să transforme acest gen de eveniment într-o tradiție.


Prin aprinderea lampioanelor tricolore monarhisști doresc să își exprime simbolic recunoștința pe care o poartă Casei Regale. „Lampioanele sunt un simbol al luminii și al speranței. Noi nu am renunțat niciodată la speranța că românii vor reveni la tradiția monarhică și vor restaura cea mai performantă formă de guvernământ, la care au renunțat doar sub amenințarea tancurilor sovietice” a declarat Valentin Lungu, vicepreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter