Actualitate

Clujul și alte 23 de județe, sub cod galben de PLOI. Vezi harta zonelor afectate!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de ploi, valabilă pentru Cluj şi alte 23 de judeţe.

Harta zonelor afectate de codul galben de ploi în perioada 23 -24 octombrie 2014 Harta zonelor afectate de codul galben de ploi în perioada 23 -24 octombrie 2014

Atenţionarea este valabilă de joi, 23 octombrie, de la ora 23:00, până vineri, 24 octombrie, la aceeaşi oră. În intervalul menţionat vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării.

"În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20-25 l/mp şi izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane. Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie", au transmis reprezentanţii ANM.

Etichete: anm ploi cod galben
abonare newsletter