Actualitate

Anul și drapelele. Primăria cumpără mii de steaguri pentru împodobirea orașului

Cumpărarea și montarea a mii de steaguri noi în oraș costă anul acesta aproape 30.000 euro.

Anul și drapelele. Primăria cumpără mii de steaguri pentru împodobirea orașului Anul și drapelele. Primăria cumpără mii de steaguri pentru împodobirea orașului

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra în această toamnă peste 2.500 de drapele pentru care va plăti 23.500 lei, adică peste 5.000 euro. În vederea cumpărării acestora, a fost publicat deja un anunţ de achiziţii publice, potrivit căruia vor fi achiziţionate 2.000 de drapele ale României, 500 ale Comunităţii Europene şi încă 33 de drapele ale României şi Comunităţii Europene, de dimensiuni mari.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au declarat că cele peste 2.500 de steaguri vor fi folosite pentru ocazii speciale precum 1 Decembrie, 24 Ianuarie și Ziua Europei. Cele care au fost arborate anul trecut s-au degradat astfel că nu mai pot fi utilizate și în 2014. “Steagurile se achiziționează în funcție de nevoie, sunt obiecte de consum. S-a făcut o evaluare a celor de anul trecut și s-a ajuns la concluzia că sunt degradate”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.


Trebuie găsită o firmă care să le monteze

Potrivit caietului de sarcini, steagurile trebuie să reziste la razele solare timp de un an, să nu se destrame la bătaia vântului şi să reziste la agenţii chimici. “Întrucât drapelele sunt arborate pe străzile municipiului Cluj-Napoca, trebuie să reziste la agenţi chimici, proveniţi de la autovehicule prin arderea carburanţilor, precum şi a compuşilor chimici de spălare, culoarea acestora să reziste la minim o spălare”, scrie în caietul de sarcini.

După ce toate steagurile vor fi cumpărate, acestea trebuie puse pe stâlpi şi pentru această operaţiune vor fi cheltuiţi alţi bani. Este vorba despre aproximativ 111.000 lei, fără TVA, adică peste 24.600 euro. În total, cumpărarea și împodobirea orașului cu steaguri costă anul acesta aproape 30.000 euro. “Serviciile de pavoazare a domeniului public al municipiului Cluj-Napoca vor cuprinde următoarele: pregătirea şi amenajarea manifestărilor organizate de Primăria Cluj-Napoca, arborarea drapelelor pe domeniul public în locurile stabilite de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca, verificarea şi urmărirea drapelelor arborate dacă au suferit deteriorări din cauza condiţiilor meteo-climaterice prin înlocuirea drapelelor vechi cu altele noi”, este precizat în caietul de sarcini pentru serviciile de montare a steagurilor în oraş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter