Actualitate

A fraudat statul român! Prejudiciul este de peste 6.000 de lei

Un bărbat, de 40 de ani, din Iara, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală de peste 6.000 de lei.

Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

În urma cercetărilor efectuate de Poliţia municipiului Turda, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 40 de ani, din Iara, pentru evaziune fiscală.


Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel este de aproximativ 6.300 de lei.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, sub coordonarea unităţii de parchet, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter