Actualitate

O nouă reprezentaţie „Lucia di Lammermoor” pe scena Operei din Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vă invită clujenii să vizioneze, duminică, 19 octombrie, de la ora 18.30, la cea de-a doua reprezentaţie a excepţionalului spectacol „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti.

Spectacolul al cărei premieră a deschis Stagiunea lirică 2014-2015, pe data de 1 octombrie, revine pe scena operei clujene într-o reprezentaţie care promite să impresioneze din nou publicul printr-o regie artistică însufleţită, semnată de italianul Mario de Carlo, invitat special al evenimentului. Opera de o profunzime spirituală deosebită a fost extrem de aclamată cu ocazia premierei, Mario de Carlo readucând cu succes „Lucia di Lammermoor” pe scena clujeană după o absenţă de şase ani. Opera este interpretată în formula sa integrală, un alt detaliu care i-a frapat pe cei mai fini dintre melomani. Colaborator frecvent al Operei Naţionale clujene, Mario de Carlo se bucură de o bogată activitate artistică, atât în Italia, unde colaborează cu teatrele  din Veneţia, Verona, Savona, Calabria şi Palermo, precum şi în România, fiind cunoscut pentru regia artistică a unor titluri celebre:  „Faust”, ”Boema”, ”Madama Butterfly”, ”Bărbierul din Sevilla” şi ”Liliacul”, puse în scenă la Opera din Timişoara.

Opera în trei acte, a cărei premieră mondială a avut loc pe data de 26 septembrie 1835 la S. Carlo din Neapole, are la bază drama scrisă de Walter Scott, ”Bride of Lammermoor”, cu o acţiune ce plasează publicul în Scoţia sfârşitului de secol XVI. Spectacolul urmăreşte tulburătoarea poveste de dragoste a Luciei, sora Lordului Ashton, obligată de acesta la o căsătorie de convenienţă, în pofida iubirii sale pentru Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale.


Distribuţia care va delecta publicul pe muzica lui Donizetti numără reputaţi artişti lirici: Cristina Simionescu (invitată), Sorin Lupu, Fülöp Martin, Simonfi Sandor, Ştefan Korch (invitat), Liza Kadelnik, Ionuţ David,  acompaniaţi de Corul, Ansamblul de balet şi Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijoarei Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică, decorurile şi costumele sunt semnate de Mario de Carlo.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter