Actualitate

O carte despre uciderea practicanţilor Falun Gong a fost prezentată la Cluj

Cartea „Recoltarea Sângeroasă – Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor” a fost prezentată publicului marţi, 14 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

Cartea prezintă atrocităţile la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong din China.

Totul a început cu publicarea unor articole începând cu anul 2001 pe un site de ştiri la care lucrează şi doi ziarişti români, Adrian Sturdza şi Gina Sturdza. „Primul martor a venit la noi în anul 2006. Până atunci nu au existat martori. Ea era organul care lucra în administraţia unui spital militar, iar soţul ei era doctor. Soţul ei recolta cornee de la practicanţii Falun Gong pe care-i credea decedaţi, dar care au început să-i mişte sub bisturiu. După acest episod s-au întâlnit mai mulţi colegi chirurgi care lucrau la acelaşi spital militar, au discutat între ei şi au ajuns la concluzia că în momentul în care el lua corneea victimele intrau în alte săli în care li se luau alte organe”, a precizat traducătoarea Gina Sturdza.


După ce au prezentat mărturiile martorului din China în ziar, ei s-au adresat Coaliţiei pentru Investigarea Persecutării Falun Gong din China. Organizaţia la rândul ei a cerut ajutor pentru realizarea unei anchete independente, unor oameni cunoscuţi care luptă pentru drepturile omului: Secretarul de Stat pentru Asia Pacific din Canada şi Avocatul pentru Drepturile Omului şi Refugiaţi, David Matas şi David Kilgour.

La finalul investigaţiei cartea a fost prezentată publicului larg.


Mişcarea spirituală Falun Gong reprezintă un grup de oameni care nu au statut, reguli sau lider. Falun Gong a fost apreciată de administraţia chineză la început pentru că promovează valorile tradiţionale chinezeşti şi în acest fel populaţia este mai sănătoasă.

Problema a fost când au început să facă o evidenţă a oamenilor care practică Falun Gong şi s-au gândit că numărul mare de practicanţi poate reprezenta o ameninţare la adresa statului.


 

Etichete: china
Ultimele Stiri
abonare newsletter