Actualitate

1.000 de medici din România, adepţi ai gemoterapiei

<p /><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/06-plante medicinale.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Gemoterapia şi homeopatia vor fi subiectul unei conferinţe naţionale cu participare internaţională care va avea loc la Cluj, mâine şi sâmbătă. Peste 1.000 de medici practică gemoterapia în ţara noastră.

Gemoterapia şi homeopatia sunt două modalităţi terapeutice naturale, non-invazive care se bazează pe puterea vindecătoare a plantelor. Medicii care practică aceste terapii spun că aceste metode terapeutice sprijină oamenilor de natură, prin înţelegerea puterii vindecătoare pe care o au părţile tinere de plantă folosite în gemoterapie: muguri, mlădiţe, amenţi, radicele, sevă, şi a efectelor benefice care se pot obţine cu ajutorul homeopatiei.

Conferinţa naţională care are loc în 20 şi 21 mai la Cluj-Napoca şi este organizată de Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie (ARGH). Va participa şi Nick Churchill, directorul Şcolii de Gemoterapie din Londra. Vor fi prezenţi la manifestare şi medici, farmacişti, chimişti şi biologi preocupaţi de dezvoltarea gemoterapiei. Conferinţa are înscrise 19 lucrări, dintre care: prezentări de cazuri clinice, analize statistice, dar şi cercetări de laborator.


Gemoterapia a fost introdusă în România în urmă cu 16 ani şi este practicată de peste 1.000 de medici care s-au specializat în acest domeniu al terapiilor naturale în decursul anilor. „Prin aplicarea gemoterapiei în practica medicală curentă, am văzut rezultatele, m-am bucurat  pentru sute de pacienţi  în fiecare an. Dar abia în ultimii ani am început să înţeleg cu adevărat taina şi minunăţia plantelor. Trec pe lângă arbori cu smerenie, cu admiraţie, cu dragoste. Le mulţumesc în gând pentru darurile lor, pentru ajutorul pe care mi l-au dat în actul vindecării”, a afirmat dr. Simona Niţu, preşedintele ARGH.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter