Actualitate

Fondatorul Deichmann a decedat

Heinz-Horst Deichmann a încetat din viaţă la vârsta de 88 de ani. După cel de-Al Doilea Război Mondial el a dezvoltat dintr-o pantofărie, un lanţ internaţional de magazine de pantofi.

sursa foto: impulse.de sursa foto: impulse.de

Deşi poate părea surprinzător Heinz-Horst Deichmann a studiat medicina, iar după război a muncit câţiva ani ca medic, în domeniul ortopediei. În 1956 a renunţat la munca sa de la spital şi a început afacerea de familie. A deschis primele magazine de încălţăminte în Essen, Dusseldorf şi Oberhausen.

Deichmann este în acest moment lider de piaţă în Europa, iar lanţul de magazine este reprezentat în 23 de ţări din Europa şi Statele Unite cu un număr de 35.000 de angajaţi, informează spiegel.de. Anul trecut compania  a vândut 167 de milioane de perechi de pantofi.

Deichmann a primit numeroase premii pentru angajamentul său antreprenorial și social. Motto-ul companiei este: „Compania trebuie să servească poporul."

„La sfârșitul vieții mele, Dumnezeu nu mă va întreba câți pantofi am vândut. El va dori să știe dacă am trăit ca un creştin adevărat", a spus antreprenorul într-un interviu mai vechi.


Revista „Forbes” a estimat că familia Deichmann are o avere de aproximativ 4 miliarde de euro.

Etichete: germania pantofi
Ultimele Stiri
abonare newsletter