Actualitate

Locuință socială ridicată în două săptămâni

Aproape 100 de voluntari au luat parte la evenimentul de construcție accelerată a unei locuințe pentru o familie nevoiașă din comuna Jucu. În fiecare zi, câte 25 de oameni s-au implicat la ridicarea locuinței de 50 mp., pentru a oferi adăpost familiei Gașpar.

Locuința ridicată a devenit casa familiei Gașpar, o familie parteneră Habitat for Humanity Cluj. Familia a locuit cu părinții soției, șapte persoane în apartament, iar ulterior s-au mutat într-o singură cameră din apartamentul mamei soțului, Zoltan Gașpar. Soții Gașpar au visat să aibă o locuință a lor, chiar dacă opțiunile lor erau limitate, neavând venituri suficiente pentru un credit la bancă. Voluntarilor li s-au alăturat angajați ai unei companii de construcții, dar și elevi și profesori de la Transylvania College.

„ Știam cum va trebui să arate casa la final, dar să vezi cu ochii tăi cum se ridică casa și cât e de mare față de ce am avut înainte, ne bucură enorm. Nimic nu se compară cu fericirea de a ști că lucrezi pentru familia ta. Suntem bucuroși că am avut ocazia să lucrăm alături de voluntari harnici și le mulțumim pentru toate eforturile lor”, povestește Erszebet Gașpar.


Cluj Build 2014 - Timelapse from Habitat for Humanity Cluj on Vimeo.


Cluj Build 2014 este un eveniment de construcție accelerată, pe care asociația Habitat for Humanity Cluj îl organizează pe șantierul asociației din Jucu, unde vor ridica 15 locuințe până în vara anului 2015. „Evenimentele de construcție accelerată sunt o modalitate a organizației noastre de a demonstra că problema locuirii sărăcăcioase poate fi rezolvată dacă suntem implicați și dedicați acestei cauze”, declară Andrei Aroneț, președintele Habitat for Humanity Cluj. 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter