Actualitate

1 milion lei, cheltuiți din bugetul local pentru înștiințarea rău-platnicilor

Aproximativ 200.000 de somații sunt trimise anual de către Primăria Cluj-Napoca celor care nu își achită la timp taxele, impozitele sau amenzile.

1 milion lei, cheltuiți din bugetul local pentru înștiințarea rău-platnicilor 1 milion lei, cheltuiți din bugetul local pentru înștiințarea rău-platnicilor

Primăria Cluj-Napoca va încheia un contract pentru emitere și expediere somații, înștiințări și tipizate cu confirmare de primire, în valoare de aproape 1 milion lei. Cu alte cuvinte, vor fi cheltuiți 1 milion lei din bugetul local pentru trimiterea de înștiințări și somații clujenilor rău-platnici. “Direcția de Taxe și Impozite pune în executare somațiile și înștiințările pentru taxele și impozitele neplătite. Dacă cetățenii nu își plătesc, de exemplu, o amendă, atunci trebuie urmați pașii firești pentru recuperarea datoriei. Este trimisă o somație, apoi înștiințare de plată, ca în final să se ajungă la blocarea conturilor”, a explicat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanților autorităților locale, este nevoie de finanțare pentru tipărire, plicuire și expediere.

Pentru aceste servicii, autoritățile locale vor organiza o licitație, fiind deja publicat un anunț de intenție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Potrivit caietului de sarcini, firma care va fi desemnată câștigătoare va încheia un contract cu Primăria Cluj-Napoca pentru o perioadă de doi ani, valoarea acestuia fiind de 920.000 lei, fără TVA.  Această sumă va acoperi trimiterea a 100.000 – 400.000 de somații și înștiințări. 


Ce cumpărături mai face Primăria

Primăria Cluj-Napoca mai are în plan să încheie și alte contracte, cum ar fi pentru cumpărarea a 250 de calculatoare noi, în valoare de 160.000 euro, pentru angajați. “Calculatoarele actuale au depășit perioada de funcționare optimă. Sunt depășite și moral. Deocamdată nu știm cum vor fi repartizate cele noi și care sunt departamentele care vor primi calculatoarele noi. Departamentul IT va hotărî cum vor fi distribuite. Din 2009, de când s-au blocat achizițiile publice nu au mai fost cumpărate computere noi”, a precizat Oana Buzatu.

Pe lângă achiziția celor 250 de calculatoare, pe lista de cumpărături pentru angajați se află și două autospeciale pentru Poliția Locală. Prețul acestora a fost estimat la aproximativ 123.000 lei, fără TVA. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca va cumpăra și două autoturisme în cadrul Programului național de reînnoire a parcului auto. Valoarea acestora este de peste 177.000 lei, fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter