Actualitate

TiMAF, ediția a patra a început. James Blunt este cap de afiș

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) a avut loc joi seara în Euphoria Music Hall.

Deschiderea oficială TiMAF Deschiderea oficială TiMAF

Timp de mai bine de două săptămâni, în perioada 3-19 octombrie, Cluj-Napoca va găzdui a patra ediție a TiMAF, un eveniment de cultură care se desfășoară anual. Publicul va putea asista la evenimente diverse din domenii precum muzică, dans, fashion, gastronomie, literatură etc. În acest an, festivalul se va desfășura în peste 50 de locații din municipiu, cu implicarea a peste 200 de voluntari.

Deschiderea oficială a avut loc joi seara, în Euphoria Music Hall, cu un concert Zdob și Zdub. La evenimentul de deschidere au participat organizatorii festivalului, dar și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca și Consiliului Județean Cluj. Vineri, 3 octombrie, în prima zi de festival, va avea loc un concert Foreign Beggars în Underground Cluj Arena, de la ora 22.00.  Pe parcursul aceleiași zile se vor desfășura și alte evenimente în diverse locații din oraș. În celelalte zile de festival, publicul va putea participa la spectacole de stand-up comedy, lansări de carte, lectură de poezie la biblioteca TiMAF, workshop-uri etc.


James Blunt, vedeta festivalului

Cel mai important moment al TiMAF este concertul James Blunt care va avea loc în 31 octombrie. Evenimentul marchează deschiderea oficială a Sălii Polivalente, o investiție care se ridică la 70 milioane lei, fără TVA. Capacitatea sălii care va găzdui concertul artistului britanic James Blunt este de 7.300 de locuri, iar după ce sunt ridicate tribunele retractabile se ajunge la o capacitate de 10.000 de locuri.

Printre concertele care nu trebuie ratate se află și Simfonia Filmelor, în 15 octombrie, de la ora 20.00, la Opera Națională. Concertul va fi susținut de Orchestra Agile și va fi prezentată publicului muzică din filme precum Game of Thrones, Lord of the Rings, Pirates of the Carribean, Spider Man, Pearl Harbour.


Organizatorii au declarat că scopul festivalului este de a promova tinerele talente și, conform tradiției, TiMAF organizează și în acest an competiția artelor care va desemna câștigătorul marelui premiu de 3.000 de dolari.

Programul complet al festivalului: www.TiMAF.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter