Actualitate

Misiune imposibilă: Găsirea unui dirijor permanent pentru Filarmonica din Cluj

La un an de când managerul Filarmonicii de Stat Transilvania Marius Tabacu anunța faptul că instituția pe care o conduce a rămas fără un dirijor permanent, situația instituției de cultură este aceeași.

Marius Tabacu, managerul Filarmonicii clujene, a afirmat în cadrul conferinței de presă prilejuite de anunțarea noii ediții a Festivalului Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană” că încă nu a fost găsit un dirijor permanent care să accepte condițiile pe care instituția clujeană de cultură i le poate oferi deși, în acest an, mulți dirijori de talie internațională i-au trecut pragul. „Încă nu s-a găsit dirijorul permanent care ar accepta condițiile pe care i le putem oferi și de asemenea, care să satisfacă pretențiile noastre pentru că o instituție de cultură ca și a noastră are și ea pretențiile ei”, a afirmat managerul Filarmonicii de Stat Transilvania.

În viziunea sa dirijorul potrivit pentru Filarmonica clujeană ar trebui să fie o persoană marcantă, care să reușească să umple sala de spectacole. De asemenea el ar trebui să susțină aproximativ zece concerte într-o stagiune motiv pentru care publicul trebuie să îl placă. „Deocamndată nu am găsit un dirijor cu care să cădem de acord. În aceste condiții, încă de anul trecut, am încercat să aducem artiști și dirijori câți mai mulți și cât mai diverși pentru ca stagiunile noastre să fie cât mai variate și plăcute publicului” a mai adăugat Marius Tabacu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter