Actualitate

Jandarmii clujeni vor avea şef nou. Aurel Litan s-a pensionat

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj va fi condus de un inspector şef nou, după ce generalul de brigadă Aurel Litan s-a pensionat. Ceremonia pentru predarea funcţiei va avea loc peste câteva zile.

Generalul de brigadă, dr. Ing. Aurel Litan s-a pensionat, astfel că funcţia sa de şef al IJJ Cluj va fi preluată de colonel dr. Florinel Budişan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Ceremonia de predare-primire a drapelului de luptă şi a funcţiei de inspector şef a IJJ Cluj va avea loc vineri, de la ora 12.00 la sediul IJJ Cluj.


Aurel Litan are 56 de ani, a ocupat funcţia de inspector şef al IJJ Cluj timp de zece ani şi 30 de ani din viaţă şi i-a dedicat carierei militare. Într-un interviu din luna februarie, pentru Monitorul de Cluj, generalul de brigadă Aurel Litan declara că nu îşi mai aminteşte prima zi ca şef la jandarmilor, dar ştie exact ce va face în prima zi ca pensionar : va vâna şi va pescui. „Nu îmi amintesc prima zi ca inspector şef la IJJ Cluj. Sincer nu. Eram acasă. Nu a fost nimic nou. A venit generalul de la acea dată care era şef de Stat Major la Jandarmerie, a citit ordinul, am mers la popotă, am dat o masă. De mic mi-am dorit o carieră militară dar nu m-am gândit niciodată că voi deveni comandant pentru că atunci când am plecat la şcoală, la Academia Tehnică, m-am dus să mă fac inginer”, povestea generalul Aurel Litan.  

Florinel Budişan are 55 de ani şi conduce Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca de şase ani. Funcţia sa va fi preluată de actualul adjunct, Ştefan Ghiţă.

abonare newsletter