Actualitate

Traficant de ţigări, prins în flagrant în Cluj

Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări aduse din judeţul Suceava. Cei doi au cauzat în acest fel un prejudiciu de peste 16.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor, luni, 29 septembrue, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva a doi bărbaţi de 29, respectiv de 39 de ani, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii au organizat un flagrant în urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor obţinute, iar un conducător auto de 39 de ani, din Cluj-Napoca,  a fost depistat cu un colet în care erau circa 36.500 de ţigări.


Din cercetări a reieşit faptul că produsele supuse accizării sunt susceptibile a proveni din contrabandă şi ar fi fost preluate de la un bărbat de 29 de ani, din judeţul Suceava. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului prin neplata accizei este de aproximativ 16.000 lei.

"În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal", au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter