Actualitate

Casa de Pensii din Dej, la un pas de a fi decopertată din cauza unei pisici buclucaşe – VIDEO

Sediul Casei de Pensii din oraş a fost la un pas de a fi decopertat, din cauza unei pisici care a rămas blocată pe acoperiş.

Ieri, în jurul orei 17, o femeie a anunţat la 112 că pe acoperişul Casei de Pensii Dej se află captivă o pisică încă de acum câteva zile. Potrivit Dejeanul.ro, la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Asociaţiei Anima Pro Terra, dar şi un echipaj de pompieri. Deoarece operaţiunea se anunţă a fi una dificilă, la mare înălţime, în sprijin a fost solicitată o altă autospecială a pompierilor dotată cu scară. După ce timp de  aproximativ 10 minute au încercat să dea jos pisica de pe clădire dar nu au reuşit, echipele de salvare s-au gânmdit să pună în aplicare un alt plan de bătaie : decopertarea unei suprafeţe de aproximativ 15-20 mp din clădire.


Pompierii s-au declarat împotriva acestei “manevre” încă de la început, gândindu-se la pagubele pe care ar urma să le creeze această operaţiune. Conform sursei citate, reprezentanta asociaţiei Anima Pro Terra l-a contactat telefonic pe primarul Costan Morar pentru a-i cere aprobarea de a decoperta o parte din acoperişul clădirii, aprobare pe care au şi primit-o. Pompierii au decis că o astfel de soluţie nu este eficientă, atât din punct de vedere al timpului pe care l-ar fi luat această măsură, timp în care autospeciala ar fi rămas ocupată la această intervenţie, dar şi al pagubelor pe care le-ar fi produs, iar prin urmare, acoperişul a fost salvat. Nu şi pisica însă. Aceştia au pus sub acoperiş hrană şi apă pentru animal, urmând ca în următoarele zile, Asociaţia Anima Pro Terra şi Primăria să găsească o altă soluţie de a salva pisica.

abonare newsletter