Actualitate

Povestea Cenuşăresei "relatată" pe gheaţă, la Cluj, de Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg

Pentru al patrulea an consecutiv, pe data de 7 decembrie, scena Operei Române se va transforma într-un adevărat patinoar cu ocazia noului spectacolul "Cenuşăreasa", semnat de celebrul coregraf rus Konstantin Rassadin şi susţinut de Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg.

Prin evenimentul pe care le susţine la Cluj-Napoca, Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg va încerca să recreeze atmosfera magică a poveştilor lui Charles Perrault, într-un spectacol din care nu vor lipsi coregrafia, costumele rafinate şi acţiunea „transcrisă” special pentru celebrii balerini-patinatori. După „Spărgătorul de nuci”, „Lacul lebedelor” și „Frumoasa din pădurea adormită”, e rândul unei alte bijuterii a baletului rus, „Cenuşăreasa”, să vrăjească publicul clujean. Ansamblul va susține două spectacole pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, începând cu orele 17:00 şi 20:00.

Pentru al patrulea an consecutiv, scena Operei Române se va transforma într-un adevărat patinoar, după ce aproape trei tone de gheaţă o vor acoperi, iar artiştii din Sankt Petersburg vor spune povestea Cenuşăresei, folosindu-se de sărituri Axel, salturi Rittberger și dublu Lutz şi piruete grațioase. Deși, inițial, fusese programată o singură reprezentație, pentru cea de a 300-a aniversare a orașului lui Petru cel Mare, baletul „Cenuşăreasa" a făcut înconjurul lumii şi este considerat unul dintre cele mai de succes spectacole din repertoriul elevilor lui Rassadin. Sfidând gravitația şi purtând costume care valorează 250.000 de dolari, personajele poveştii vor „levita” deasupra gheţii, pentru a transpune publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă, chiar de Moş Nicolae. Şi de această dată, „Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg" vine, la Cluj, cu peste 30 de balerini-patinatori, iar spectacolul este o premieră pentru România.


„Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg” a fost înființat în 1967 de către coregraful Konstantin Boyarsky. Singurul ansamblu care combină baletul clasic cu patinajul artistic este condus în prezent de directorul artistic Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei și fost solist al Mariinsky Ballet, elev al lui Rudolf Nuriev.

Ultimele Stiri
abonare newsletter