Actualitate

UPDATE: Doi români, răniți grav și alți 11 răniți ușor în accidentul de autocar din Ungaria - FOTO

Un autocar în care se aflau români s-a răsturnat luni dimineaţă, în localitatea Mako din Ungaria, aproape de graniţa cu România, pe autostrada M43. În urma accidentului 2 cetăţeni români fiind răniţi grav, iar 11 au fost răniți uşor potrivit MAE.

Conform primelor informaţii, un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şant, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, în apropierea localităţii Mako, informează Ministerul de Externe.

Din cele 32 de persoane aflate în autocar, 2 cetăţeni români sunt răniţi grav, iar 11 cetăţeni români sunt răniţi uşor.


În prezent, autorităţile ungare efectuează manevrele de descarcerare.

Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, mai precizează MAE.


Totodată, o echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

Anterior, surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au declarat că un autocar în care se aflau 28 de români s-a răsturnat luni dimineaţă, în localitatea Mako din Ungaria, aproape de graniţa cu România, pe autostrada M43.


Potrivit surselor citate, accidentul a avut loc în jurul orei 09.30, după ce autocarul, care mergea pe autostrada M43, spre România, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter