Actualitate

Acord istoric de asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană

Parlamentul ucrainean a ratificat marţi acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeană, concretizând îndepărtarea acestei foste republici sovietice de Moscova. Parlamentul European a ratificat, în acelaşi timp cu Parlamentul ucrainean, acordul de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina.

Textul a fost aprobat de 355 de deputaţi şi nici unul dintre parlamentarii prezenţi nu a votat împotrivă, informează Mediafax.

După vot, parlamentarii au intonat imnul naţional ucrainean. Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat ulterior acordul, în aplauzele celor prezenţi.


Rada (Parlamentul ucrainean) era în legătură video directă cu Parlamentul European de la Strasbourg, unde parlamentarii europeni au ratificat de asemenea acordul de asociere.

Acest acord, care are componente politice şi economice, rămâne însă în mare parte simbolic în acest stadiu, după ce UE a anunţat amânarea intrării în vigoare a acordului de liber schimb până la sfârşitul lui 2015, pentru a permite discuţii cu Rusia, care se opune acestui acord.

Ultimele Stiri
abonare newsletter