Actualitate

A fost semnat contractul pentru centura Florești Sud – Cluj-Napoca

La mijlocul lunii august UAT Floreşti a atribuit către SC Luka Way Bucureşti licitaţia pentru realizarea, în termen de şase luni, a centurii Florești Sud – Cluj.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj- Napoca ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1. Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, afirmă că Centura va costa maxim 7 milioane de euro.

Câştigătoarea licitaţiei pentru proiectul “Servicii de proiectare faza de proiect tehnic aferente realizării obiectivului de investiţie «Drumul de legătură varianta sud, comuna Florești, județul Cluj»” a fost firma SC Luka Way Bucureşti cu o ofertă de  preţ de preţ de 129.997 lei fără TVA şi un grafic de execuţie de şase luni.


La licitaţie au depus oferte şapte firme, patru din ele fiind din Cluj Napoca:

1. SC ProCons Bucureşti: ofertă de preţ – 179.395 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;


2. SC Luka Way Bucureşti: ofertă de preţ – 129.997 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;

3. SC Maxi Design Bucureşti: ofertă de preţ – 194.400 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;


4. SC Civitas Proiectare Cluj-Napoca: ofertă de preţ – 97.680 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;

5. N.V. Construct Cluj-Napoca: ofertă de preţ – 208.041,10 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;


6. Drumuri si Poduri Judeţene cluj: ofertă de preţ – 276.000 lei fără TVA, grafic de execuţie 6 luni;

7. SC Euro Drum Cluj-Napoca în asociere cu SC Drumex Cluj-Napoca, ofertă de preţ – 285.000 lei fără TVA; grafic de execuţie 6 luni.


Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis  luni 08 septembrie 2014, prin Decizia 2500/272C10/2966 respingerea contestaţiei SC CIVITAS PROIECTARE SRL privind licitaţia de atribuire de către Comuna Floreşti pentru atribuirea “Servicii de proiectare faza PROIECT TEHNIC aferente realizării obiectivului de investiţie„ Drumul de legătură varianta sud, comuna FLOREŞTI, JUD CLUJ”.  Cităm din actul CNSC: “În baza prevederilor legale aplicabile, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor decide: „În temeiul art. 278 alin. (5) şi alin. (6) din OUG nr. 34/2006, cu modificările  şi completările ulterioare, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, respinge ca tardivă contestaţia formulată de SC CIVITAS PROIECTARE SRL în contradictoriu cu COMUNA FLOREŞTI şi dispune continuarea procedurii de atribuire. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare”.

Pentru acest proiect, comuna Floreşti nu primeşte nici un ban de la Guvern pentru această lucrare, deşi tronsonul Floreşti-Cluj al DN1 figurează ca punct negru pe harta riscurilor rutiere a CNADNR. Potrivit primarului Horia Şulea, „pentru realizarea Centurii se va accesa un credit sau se va apela la o emisiune de titluri de stat, Floreşti, care are un grad de îndatorare zero, urmând să fie prima comună din România care accesează un asemenea instrument financiar”

 La Floreşti, cea mai mare comună din ţară – cu o populaţie oficială de peste 20.000 de locuitori şi neoficial în jur de 33.000 de locuitori, unul din dezideratele locuitorilor este centura de sud, Floreşti-Cluj-Napoca (Mănăştur).

“În prezent, în Floreşti locuiesc peste 30.000 de persoane. Dimineaţa, între orele 06.00-08.30, potrivit măsurătorilor, în medie 14.000 de maşini parcurg DN1 - Avram Iancu, spre Cluj-Napoca, dintre care doar 2.000 intră în Floreşti. Restul sunt floreşteni ce merg spre Cluj-Napoca. Unica arteră de legătură a fost deja marcată la patru benzi, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a decongestiona traficul! S-a constatat o scădere a traficului după introducerea mijloacelor de transport în comun ale CTP în microcartiere şi suplimentarea programului de circulaţie, dar drumul de ocolire este o necesitate”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

abonare newsletter