Actualitate

Deţinuţii de la Penitenciarul Gherla au început şcoala

Un număr de 98 de persoane condamnate de la Penitenciarul Gherla au început anul şcolar 2014-2015. În urma absolvirii unui an şcolar, deţinuţii beneficiază de 30 zile câştig/an şcolar, iar în cazul absolvirii unui semestru, de 30 de credite.

Curricula şcolară este cea stabilită la nivel naţional, iar diplomele sunt eliberate de către unitatea şcolară, fără a se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Procesul de învăţământ va fi susţinut în acest an de un număr de 16 profesori, iar la festivitate participă alături de profesori, lucrători ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul penitenciarului şi doi reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.


Au fost înscrise în anul şcolar un număr de 98 persoane condamnate, repartizate pe următoarele nivele de învăţământ: nivel primar – 14 barbați, învăţământ primar conform programului “A doua şansă” - 21 femei, nivel gimnazial – 29 barbați şi nivel profesional - 34 barbați (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a – construcţii).

Ca serviciu public aflat în slujba comunităţii, Penitenciarul Gherla în parteneriat cu I.Ș.J. Cluj organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele condamnate, urmărind compensarea deficitului școlar și, prin transmiterea unor valori fundamentale, formarea de deprinderi şi atitudini care să determine comportamente prosociale.

abonare newsletter