Actualitate

Victor Ponta: Vreau să dăm un mesaj de siguranță populației și de sprijin pentru Moldova și Ucraina

Premierul Victor Ponta a reafirmat miercuri poziția fermă adoptată de România la ultimul summit NATO din Țara Galilor, subliniind încă odată sprijinul țării noastre pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

"Doresc să le mulțumesc Ministerului de Externe, ministrului Corlățean și ministrului Dușa pentru faptul că au contribuit ca la Summitul NATO din Țara Galilor România să aibă o poziție fermă, clară, coordonată și de succes. Și vreau să dăm acest mesaj către populația României, de siguranță dar și de sprijin pentru Moldova, pentru Ucraina, pentru Georgia, pentru ceilalți parteneri a noștri. Iar dacă in 2010 și 2011 s-au tăiat banii de la Apărare, în 2012 am pus la loc, 2013, la loc, 2014 la fel", a declarat șeful Executivului în debutul ședinței de guvern, informează Agerpres.

Ponta și-a exprimat speranța ca ministrul finanțelor, Ioana Petrescu, să-l convingă pe noul comisar pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, ca cei 0,2 la sută în plus, care se intenționează să fie alocați pentru bugetul apărării, să se înscrie în politica și strategia de apărare la nivel european.

Ultimele Stiri
abonare newsletter