Actualitate

Probele sportive, un hop greu de trecut pentru viitoarele poliţiste

245 de tinere care s-au înscris la concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca au susţinut luni proba sportivă. Pentru a trece mai departe în concurs, fetele au avut de susţinut proba de viteză, aruncarea mingii medicinale şi proba de rezistenţă.

Fetele au susţinut la unison că cea mai grea probă a fost cea de rezistenţă."Eu cred că cea mai grea probă este cea de rezistenţă, ţinând cont că la celelalte probe ai voie la două încercări", a declarat una dintre candidate.

Emoţiile nu au ocolit pe nimeni. Nici pe cele care nu sunt la prima încercare de acest gen, dar nici pe cele care susţin pentru prima dată această probă. "Am emoţii, parcă retrăiesc momentele de anul trecut când am dat, dar sper că de această dată să fie cu noroc", a declaarat o tânără care susţine pentru a doua oară admiterea la Şcoala de Poliţie Cluj.


"Am puţine emoţii deoarece este prima dată când trec printr-un asemenea examen", a declarat o alta candidată.

Emoţiile nu i-au ocolit nici pe părinţii care îşi priveau copiii de pe margine.


"Am emoţii, dar nu i-am zis ei. Eu i-am zis «caută să dai ce poţi, daca nu, asta e». Timpul ei de pregătire a fost foarte scurt, am aflat târziu de derogarea de înălţime şi, practic, a avut la dispoziţie trei săptămâni de pregătire", a precizat tatăl unei concurente.

Mai mult de jumătate dintre candidate nu au trecut de proba sportivă, iar acest lucru este din cauza dezinteresului pentru sport, conform reprezentanţilor Şcolii de Poliţie.


"În general, dintre fete cad intre 70 - 80% din totalul candidatelor şi băieţii cam 50- 60%. E o problemă de care ne lovim mai des la ultimele generaţii. Se plângeau şi colegii noştri de la Şcoala de Poliţie din Ungaria. Noi avem mai multe parteneriate cu mai multe şcoli de poliţie europene şi ei spuneau, şi noi subscriem la această idee, că acum sunt multe generaţii de internauţi şi telemaniaci, copii care stau foarte mult timp la televizor şi la calculator şi aleargă mai puţin", a declarat comisar şef de poliţie Marian Adrian.

Probele s-au lăsat cu bucurie, dar şi cu plânsete. Astăzi este rândul băieţilor să-şi arate abilităţile.


6 candidaţi pe un loc la Şcoala de Poliţie Cluj

Pentru concursul de admitere sesiunea 2014 la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca, s-au înscris 719 candidaţi pe 125 de locuri scoase la concurs. Dintre aceştia, 709 s-au înscris pe locurile pentru etnicii români - 120 de locuri, 6 pe locurile pentru etnicii romi - 3 locuri şi 4 pe locurile pentru alte minorităţi - 2 locuri.

Dintre cei 719 candidaţi, 245 sunt fete şi 474 sunt băieţi.


Mădălina Nica

Ultimele Stiri
abonare newsletter