Actualitate

Câmpia Turzii va avea un parc industrial propriu, administrat de municipalitate

Reprezentanții primăriei din Câmpia Turzii au convocat o conferință de presă având ca subiect realizarea Parcului Industrial Câmpia Turzii, care va fi administrat de municipalitate.

Câmpia Turzii va avea un parc industrial propriu Câmpia Turzii va avea un parc industrial propriu

La eveniment au fost prezenți primarul Radu Hanga, viceprimarul Avram Gal, administratorul public- Petre Pop, consilierul juridic Ștefan Niculae, secretarul Mircea Gligan, consilierul județean Nemeti Andrei.

Importanţa construirii unui parc industrial la Câmpia Turzii este uriașă având în vedere faptul că dezvoltarea economică a oraşului depinde și de construirea acestui parc, au căzut de acord cei prezenți.


Proiectul mai vechi al Parcului Industrial Tetarom V nu a fost abandonat, însă acesta ar putea fi construit la Luna.

Terenul pe care va lua ființă proiectul municipalității din Câmpia Turzii se află în vecinătatea fostelor sere, primarul Radu Hanga a explicat că inițial s-a căutat o bucată compactă de pământ de aproximativ 15 ha. S-au luat în calcul mai multe variante dar aceasta a fost agreată de inițiatorii proiectului, achiziția terenului se va face în trei etape, într-o fază inițială se va cumpăra o suprafață de 5 ha, în funcție de solicitări se vor cumpăra și celelalte două „bucăți”. Prețul de achiziție a fost stabilit la 5,97 euro/mp.


Potrivit inițiatorilor de proiect Parcul Industrial Arieșul SRL ar urma să fie funcțional undeva din primăvara anului viitor.

Primarul a accentuat nevoia ca administraţia locală să deţină teren pentru investitori şi a subliniat că acest demers este singurul care poate să aducă în mod organizat investitori.


La rândul său viceprimarului Avram Gal spune că parcul industrial va fi administrat de un SRL, şi nu de un SA, aşa cum este Tetarom. Conducerea societății va avea reprezentanți din toate partidele politice.

abonare newsletter