Actualitate

Concert inedit de muzică barocă la Bonţida

Instrumente rare, trei soprane şi un repertoriu mai puțin cunoscut într-un concert de muzică barocă, săptămâna aceasta, la Castelul Banffy.

Turneul colectivului „Cordis et Organo” ajunge pentru prima dată în România. Turneul este intitulat „Orient Baroqu’Express. De la Veneția la Istanbul, de la Monteverdi la Cantemir”. Grupul de muzicieni merge astfel pe urmele miticului Orient Express, pentru a împărtăși splendoarea muzicii baroce.

Evenimentul va avea loc miercuri, 10 septembrie, la Castelul Banffy din Bonţida, iar intrarea va fi liberă.


Publicul va avea astfel ocazia să asculte instrumente rare și un repertoriu prea puțin cunoscut. Ansamblul muzical, originar din regiunea franceză Champagne-Ardennes, este compus din șapte muzicieni. Este vorba despre sopranele Marina Bartoli, Dagmar Saskova și Ruxandra Ibric, în timp ce la instrumente vor cânta Stephanie Erös – vioară, Christine Plubeau – viola da gamba, Jean-Christophe Leclère – clavecin şi coordonare muzicală şi Philippe Dechêne – arhilăută, chitară barocă și lăută arabă.

Turneul cuprinde alte patru concerte, pe lângă cel de la Bonţida, respectiv la Piteşti, Bucureşti şi Slobozia.


Cu această ocazie soprana Ruxandra Ibric va regăsi țara sa natală unde și-a început studiile muzicale. Absolventă în interpretare lirică a Universității Naționale de Muzică București în 2003, ea a obținut o bursă de specializare de trei ani la Centrul de Muzică Barocă din Versailles, înainte de a-și începe cariera internațională.

Bazați de 20 de ani în regiunea franceză Champagne-Ardenne și în rezidență la biserica Notre Dame de l’Epine, Academia Sainte Cécile, directorul său muzical Philippe Couvert și artiștii colectivului „Cordis et Organo” beneficiază de o difuzare europeană importantă. Bucurându-se de colaborarea cu peste o sută de instrumentiști și cântăreți europeni, ei regrupează artiști de renume, tinere talente, specialiști în muzica veche și sunt deschiși către colaborările cu alte discipline artistice (teatru, circ, jazz, muzici tradiționale). Astfel s-au născut de-a lungul anilor proiecte discografice originale şi concerte în Franța și în Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter