Actualitate

Tricolor de 150 de metri, în Piața Unirii – FOTO

Un tricolor uriaș a fost dezvelit sâmbătă seara, în centrul municipiului. Acțiunea face parte din campania Lunile Tricolorului care se desfășoară în mai multe orașe din țară.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a inițiat o amplă campanie de promovare a unității naționale sub genericul Lunile Tricolorului. În perioada 12 august – 12 octombrie o serie de evenimente vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore și materiale informative, Școli de Vară, organizarea de tombole și flashmob-uri în marile orașe, manifestații stradale la Chișănău și București.

În acest context, un tricolor uriaș de 150 metri a fost dezvelit, sâmbătă seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Evenimentul a promovat identitatea și unitatea națională, dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.


După ce tricolorul va fi dezvelit în mai multe orașe din țară, în final va ajunge la Chișinău, unde pe 14 septembrie va fi organizată o manifestație stradală, menită să îi aducă la un loc pe cei cu simțire românească, uniți de istorie, cultură, limbă și religie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter