Actualitate

Ucraina: O femeie ucisă de tiruri de armă la Mariupol, prima victimă după acordul de încetare a focului

O femeie și-a pierdut viața în tiruri de armă survenite în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la Mariupol, fiind prima victimă după intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului de vineri, au anunțat surse oficiale locale citate de AFP și Reuters.

O femeie a fost ucisă și trei locuitori din oraș au fost răniți, a precizat într-un comunicat primăria din Mariupol, un port strategic din sud-estul Ucrainei, scrie agerpres.ro

În comunicat se menționează că rebeli proruși au deschis focul asupra unui punct de control la ieșirea de est din oraș și au distrus o stație de combustibil.


Duminică, situația din Mariupol era 'calmă și sub control', potrivit primăriei.

Reprezentanți ai Kievului și ai separatiștilor proruși din regiunile Donețk și Lugansk au avut vineri în capitala Republicii Belarus, Minsk, negocieri mediate de OSCE în urma cărora au semnat un acord preliminar de încetare a focului. Documentul include, printre alte aspecte, și prevederi privind controlul respectării armistițiului și schimbul de prizonieri.


Conflictul din estul Ucrainei a făcut în cele aproape cinci luni de lupte 2.600 de morți și aproximativ 500.000 de refugiați și strămutați în interiorul țării.

Etichete: razboaie mort ucraina
abonare newsletter