Actualitate

Franţa suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia

Condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea - în octombrie - a primei nave de război de tip Mistral către Rusia "nu sunt întrunite până în prezent", a anunţat miercuri preşedinţia franceză, evocând criza din Ucraina.

Franţa a "înţeles presiunea comunităţii internaţionale", în plină criză ucraineană, şi a decis să suspende "până în noiembrie" livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, a anunţat o sursă diplomatică franceză potrivit Mediafax.

"Decizia a fost luată la începutul săptămânii. Contractul este suspendat până în noiembrie. Aceasta este data la care vom vedea dacă există consecinţe financiare", a precizat această sursă, adăugând că acestea "ne-ar putea costa un miliard de euro".


"Ni se reproşa că vrem să le livrăm, nu ni se poate reproşa că nu vrem să le livrăm", a mai declarat această sursă diplomatică.

Decizia Franţei nu este o tragedie pentru Moscova

Decizia Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezintă o tragedie pentru Moscova, a dat asigurări miercuri Ministerul rus al Apărării.


"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie, pentru noi, în planul reînarmării", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apărării, pentru agenţia oficială Itar-Tass.

Acest lucru, "în pofida faptului că este, în mod evident, neplăcut şi creează unele tensiuni în relaţiile cu colegii noştri francezi", a adăugat el.

Etichete: rusia franta
Ultimele Stiri
abonare newsletter