Actualitate

Percheziţii la Inspectoratul Şcolar Cluj. Suspiciuni de MITĂ. Inspectorul general adjunct, audiat de procurorii DNA

Mai multe percheziţii au avut loc luni dimineaţa la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (ISJ). Procurorii DNA Cluj au descins în biroul inspectorului general adjunct, Peter Tunde, de unde au ridicat mai multe documente dar şi bani. Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a confirmat pentru Monitorul de Cluj percheziţiile din cursul dimineţii de luni, precizând că “s-a efectuat o singură percheziţie în biroul doamnei Peter Tunde.”

"Am aflat de percheziţia care s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean azi dimineaţă, nu ştiu dacă dânsa a fost reţinută de procurorii DNA, nu deţin aceste informaţii. Din informaţiile pe care le deţin a fost făcută o singură percheziţie în biroul doamnei Peter Tunde. Eu nu sunt la Cluj în această perioadă, sunt în concediu", a precizat Cuibus.

Din primele informaţii, acuzaţiile au legătură cu derularea sesiunii de toamnă a bacalaureatului.


Anchetatorii au prezentat un mandat de percheziţie, emis special doar pentru biroul în care îşi derulează activitatea inspectorul şef adjunct şcolar, Tunder Peter. La percheziţie, procurorii au descoperit mai multe documente şi suma de 400 de euro despre care se bănuieşte că a fost primită cu titlu de mită de către inspectorul şef adjunct şcolar, mită  care are legătură cu sesiunea de bacalaureat din toamnă, scrie evz.ro.

Tunde Peter a fost dusă la audieri de către procurorii DNA. Din primele informaţii rezultă că acuzaţiile care i se aduc au legătură cu derularea examenului de bacalaureat din sesiunea de toamnă.


Surse din cadrul ISJ Cluj susţin că la sesiunea din vară au existat informaţii cu privire la intenţiile pe care inspectorul şef şcolar adjunct le are cu privire la posibila fraudare a examenului. "În urma tragerii la sorţi, domna Peter Tunde a ieşit preşedinte la o comisie de bacalaureat dar a fost schimbată repede din funcţie de către şeful ISJ Cluj. S-a spus că a fost schimbată deoarece au existat mici bănuieli legate de intenţiile doamnei Peter, la examenul de bacalaureat şi din această cauză a fost schimbată din funcţie. La sesiunea din toamnă, doamna Peter a ocupat funcţia de membru al centrului de evaluare pentru examenul de bacalaureat", susţin surse de maximă încredere din interiorul ISJ Cluj.

Inspectorul şef adjunct şcolar are între principalele atribuţii asigurarea respectării curriculei şcolare şi este şeful inspectorilor şcolari pentru diferite materii de învăţământ. Peter Tunde este mama lui Peter Pall, consilierul principal al primarului Clujului, Emil Boc.


În declaraţia de avere redactată de Tunde Peter se arată că această are credite în valoare de aproape 90.000 de euro, în condiţiile în care ea şi soţul ei au un venit anual de 68.000 de lei, aproape 15.000 de euro.

abonare newsletter