Actualitate

Pietonii nevăzători din Cluj, în pericol

Persoanele nevăzătoare care circulă prin Piața 1 Mai din Cluj-Napoca pot ajunge foarte ușor victime ale accidentelor rutiere din cauză că semafoarele de aici nu au dispozitive acustice special care să îi ghideze în trecerea străzii.

Această problemă a fost observată de o clujeancă care a semnalat-o Primăriei Cluj-Napoca prin intermediul unui site de sesizări şi reclamaţii.

„În acest sens vă semnalăm că trotuarul pe partea dreaptă în sensul de mers spre centru este discontinuu, iar trecerile de pietoni nu au semnalizare acustică, fiind proiectate în unghi, ceea ce determină persoana nevăzătoare să meargă pe partea carosabilă, iar la trecerea de pietoni să păstreze direcţia în linie dreaptă fără ghidaj acustic, ducându-i în mijlocul intersecţiei”, spune clujeanca nemulţumită.


Reclamanta cere Primăriei Cluj-Napoca să găsească o soluție pentru această problemă. „Vă rog să găsiţi o soluţie practică pentru continuitatea trotuarului, respectiv pentru modernizarea trecerilor de pietoni cu semnale acustice specifice nevezatorilor”, încheie clujeanca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter