Actualitate

Ministrul lituanian de externe: Avem informații că 70 de piese de echipament militar rus au intrat în Ucraina

Ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius a declarat vineri, la Bruxelles, că deține informații potrivit cărora 70 de piese de echipament militar rus au trecut granița în Ucraina joi noaptea, relatează Reuters.

''Suntem foarte îngrijorați de evoluția situației din Ucraina, pe de o parte, vorbim atât de mult despre așa-numitul convoi umanitar, pe de altă parte, dar în același timp vedem că situația continuă să se agraveze și avem informații că în timpul nopții 70 de piese de echipament militar rus au trecut granița'', a spus Linkevicius la sosirea la Bruxelles, unde are loc o reuniune de urgență a Consiliului Afaceri Externe al UE, consacrată mai ales evenimentelor recente din nordul Irakului, scrie agerpres.ro

Publicațiile The Telegraph și The Guardian au relatat anterior că un convoi militar rus, având în componență vehicule blindate, camioane militare și alte vehicule logistice, ar fi intrat vineri pe teritoriul Ucrainei.


Potrivit The Telegraph, convoiul format din cel puțin 23 de vehicule a așteptat joi seară căderea întunericului pentru a folosi un drum unde gardul de sârmă ghimpată de la granița ruso-ucraineană era distrus și a intra pe teritoriul din estul Ucrainei controlat de rebelii proruși. Trecerea frontierei ar fi avut loc în apropierea localității ruse Donețk, situată la circa 200 de kilometri de orașul omonim ucrainean care este unul dintre fiefurile insurgenților separatiști proruși din estul Ucrainei.

Orașele ucrainene Donețk și Lugansk, bastioane ale insurgenților proruși, sunt încercuite de trupele guvernamentale ucrainene. În ambele localități au fost semnalate joi bombardamente de artilerie ce au provocat victime în rândul civililor, dar nu se știe dacă aceste acțiuni au fost lansate de armata ucraineană sau de rebeli.

Etichete: rusia ucraina militari
Ultimele Stiri
abonare newsletter