Actualitate

Firmele E-ON Gaz şi CFO, amendate pentru condiţiile mizerabile în care lucrează

Amenzile aplicate celor două firme însumează 18.000 de lei, iar primarul municipiului anunţă că acesta este doar începutul.

Mai multe străzi din municipiu sunt în plin proces de reabilitare, lucru care duce la îngreunarea traficului rutier şi pune la încercare nervii şoferilor. Principalele zone importante din municipiul nostru unde se realizează lucrări de modernizare sunt centrul oraşului şi Calea Turzii.

Primarul municipiului, Emil Boc, susţine că două dintre firmele care contribuie la realizarea acestor lucrări de modernizare lucrează în mod mizerabil şi greu de descris.


Curg amenzile pentru două firme

Firmele la care se referă primarul că lucrează în mod mizerabil sunt E-on Gaz şi CFO Integrator.

„Am amendat, la sfârşitul lunii trecute, firmele E-On Gaz şi CFO Integrator, cei care bagă cablurile subteran, cu 18.000 lei. Sunt cinci amenzi, pe care le-am dat în valoare totală de 18.000 de lei pentru mizeria pe care o lasă în urma lucrărilor pe care le efectuează. Am aprobat lucrările cu bună credinţă, e vară, înţeleg că acum e momentul să-şi facă lucrările în Cluj, dar nu în condiţiile de mizerie pe care le lasă. Mizeria poate fi văzută fie că ne uităm pe Moţilor fie în altă parte, iar din acest punct de vedere voi sta cu ochii pe ei şi le voi aplica amenzi dacă nu vor îmbunătăţii standardele de curăţenie. Sunt în grafic cu lucrările, dar lucrează într-o mizerie pe care nu o pot tolera. Iar din acest punct de vedere, cei 18.000 de lei daţi ca şi amendă reprezintă numai începutul dacă lucrurile nu se vor reglementa în continuare”, a declarat miercuri, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.


Centrul oraşului, în reparaţii

Din centrul oraşului vor fi modernizate străzile Memorandumului, Calea Moţilor, Avram Iancu şi I.C. Brătianu. Durata de realizare a lucrărilor este de 14 luni. Firma care se ocupă cu reabilitarea acestor străzi este SC Viarom Construct SA care a fost desemnată câştigătoarea cu o ofertă financiară de 16.953.107,12 lei fără TVA, faţă de 24.291.200,72 lei fără TVA, cât reprezenta valoarea estimată.

Un alt tronson de drum important pe care se lucrează de zor, şi care îngreunează traficul rutier, este Calea Turzii. Se doreşte ca aceste lucrări să fie finalizate până în toamnă.


 

 

abonare newsletter