Actualitate

Câinii din adăpostul Primăriei Dej, bătuți cu picioarele și cu lopata – VIDEO

Camerele de supraveghere montate de o asociație de protecție a animalelor în adăpostul Primăriei din Dej au scos la iveală imagini șocante. Vor fi depuse plângeri penale.

Din imaginile de pe camerele de supraveghere se observă cum cei care ar trebui de fapt să îngrijească animalele îi bat cu picioarele și lopețile. “Câinii sunt bătuţi cu violenţă, cu picioarele, cu lopata sau cu orice au la îndemână, fără niciun motiv, dacă ar putea vreodată exista o justificare pentru un astfel de comportament. Tehnicianul veterinar asistă la lovirea câinilor fără a-şi pune măcar problema că un astfel de comportament nu este normal şi că din punct de vedere legal constituie infracţiune”, spun reprezentanții asociației Anima Pro Terra, cei are au montat camerele de supraveghere. 

Primarul din Dej, Costan Morar a fost confruntat cu imaginile, dar fără niciun rezultat. “Urletele unei căţeluşe care este lovită de nenumărate ori cu lopata peste spate şi care rămâne încremenită de spaimă şi încasează lovituri peste lovituri nu îl impresionează pe primarul care a fost confruntat săptămâna trecută cu dovezile înregistrate. Deşi tehnicianul veterinar a confirmat deja toate acuzaţiile aduse singura măsură disciplinară  luată  până la acest moment este trimiterea angajaţilor în concediu.  Aceste imagini nu mai lasa loc la interpretări, lucrurile fiind cât se poate de clare: câinii din adăpostul public de la Dej erau abuzaţi tocmai de cei care trebuiau să-i îngrijească”, mai spun reprezentanții asociației care adaugă că vor depune plângere penală. “Astfel de fapte nu pot rămâne nepedepsite aşa că urmează că împreună cu fundaţia Vier Pfoten să depunem plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej”, au precizat membrii Anima Pro Terra.


Potrivit reprezentanților asociației, filmările fac, de asemenea, dovada sustragerii de hrană uscată – aproximativ 20 de kg erau furate zilnic. “Sunt zile întregi de înregistrări în care tehnicianul veterinar nici nu apare în zona cuştilor câinilor ceea ce înseamnă că acesta nu îşi îndeplinea sarcinile de serviciu şi oricum a declarat ulterior că nu atinge câinii pentru că fie îi e frică de ei, fie pur şi simplu nu îi plac. Angajaţii erau aproape zilnic sub influenţa băuturilor alcoolice dar nici asta nu pare să reprezinte o problemă. Din cele 8 ore de program zilnic aceştia munceau în medie 2 deşi rămâneau multe lucruri nefăcute”, adaugă membrii Anima Pro Terra.

50% din hrana pentru câinii din adăpostul Primăriei din Dej este asigurată de către asociația Anima Pro Terra. 


Primarul din Dej, Costan Morar a declarat pentru Monitorul de Cluj că filmarea respectivă a ajuns în atenția sa, iar acum este cercetată situația. “Am înaintat filmarea către comisia de disciplină din cadrul Primăriei și mâine vom avea rezultatul. Persoana respectivă din filmare spune că a fost mușcată de câine și a ripostat”, a precizat Costan Morar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter