Actualitate

UPDATE - Ioan Oleleu, revocat, din nou, din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Seplecan, votat președinte

Pentru a doua oară în ultima lună, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu a fost revocat din funcție.

După ce luna trecută, Ioan Oleleu a fost revocat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, decizia fiind atacată în contencios administrativ, în ședința de joi, 31 iulie, a fost votată, pentru a doua oară, revocarea din funcție a lui Oleleu. Astfel, din 31 de consilieri prezenți, au participat doar 21 la vot. Consilierii PSD și UDMR au ieșit din sala de ședințe și nu au dorit să își exprime votul. “Noi, cei de la PSD nu participăm la vot pentru că proiectul a fost deja votat o dată. Ca să nu fie discuții legate de abuz în serviciu și alte probleme legale, nu vom participa la vot și ne vom retrage din sală”, a declarat Remus Lăpușan, consilier județean PSD.

Din 21 de voturi exprimate, au fost valabile 20 și unul a fost nul. Din totalul de 20 de voturi valabile, 19 au fost pentru revocarea din funcție a lui Ioan Oleleu și unul a fost împotriva revocării.


După revocarea lui Ioan Oleleu, a fost propus în funcția de vicepreședinte, PNL-istul Mihai Seplecan, urmând să fie votată această propunere.

UPDATE ORA 16.15

În urma voturilor exprimate, Mihai Seplecan a fost ales noul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj cu 19 voturi pentru, unul împotrivă și o observație, cu un total de 21 de voturi.


Noul vicepreședinte a depus jurământul. Același scenariu s-a repetat și luna trecută când Ioan Oleleu a fost revocat, fiind ales ulterior Mihai Seplecan. Numirea acestuia a fost atactă în instanță și astfel s-a ajuns ca Oleleu să fie repus în funcție.

UPDATE ORA 16.50


Consilierul județean Mihai Seplecan a fost ales președinte interimar al Consiliului Județean Cluj, în locul UDMR-istului Vakar Istvan.

Mihai Seplecan a fost singura propunere din partea Alianței Creștin Liberale.

Etichete: vot ioan OLELEU
Ultimele Stiri
abonare newsletter