Actualitate

Comisie de la Consiliul Județean și Aeroport pentru verificarea lucrărilor la pista de 3.500 metri

Inițial, conducerea forului județean a intenționat angajarea unei firme externe pentru realizarea unei expertize contabile de audit în cazul pistei Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Proiectul de hotărâre privind realizarea unei expertize contabile audit cu privire la obiectivul de investiţii ,,Pistă 3.500 m etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente” au stârnit discuții îndelungate în rândul consilierilor județeni. Auditul a fost solicitat pentru susținerea unui credit de 50 milioane lei pentru achitarea lucrărilor la pista Aeroportului.

În cadrul discuțiilor care au durat mai bine de o oră și jumătate a fost propus un amendament referitor  la înființarea unei comisii de specialitate din cadrul Consiliului Județean și Aeroportului care să realizeze expertiza contabilă de audit și nu angajarea unei firme de specialitate așa cum era prevăzut în proiectul de hotărâre. Amendamentul a fost propus de consilierul PDL, Steluța Racolța. “Vreau să propun ca în loc să dăm banii pe expertize să constituim o comisie formată din experți de la Consiliul Județean și de la Aeroport, care au asistat anii trecuți la toate validările de plăți. Alți experți s-ar putea nici să nu vină”, a precizat Racolța.


Consilierul PDL a propus ca din comisie să facă parte patru persoane din Consiliul Județean și trei de la Aeroport. Formarea unei comisii de specialitate a fost votată cu 21 de voturi pentru. 

De acord cu expertiza, dar să nu se blocheze Aeroportul

Conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca s-a arătat de acord cu înființarea unei comisii care să cerceteze situația de la pista Aeroportului, dar cu condiția ca activitatea instituției să nu fie blocată de băncile și creditorii Aeroportului. “Dorim în totalitate aflarea adevărului. Această pistă a fost expertizată de o firmă de specialitate care a constatat că toate lucrările s-au executat, am avut un control al Curții de Conturi care au constatat legalitatea acestei investiții, micile probeme s-au rezolvat. Cei 50 milioane lei vor fi plătiți în următorii 20 de ani, integral, din veniturile proprii ale Aeroportului. Rugămintea este să ne sprijiniți astfel încât să nu fim în situația ca băncile sau alți creditori să nu blocheze această investiție care ne-ar aduce mari prejudicii”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.


Potrivit șefului Aeroportului, o deblocare prin accesarea respectivului credit permite funcționarea normală a Aeroportului și nu ar crea probleme deloc la Consiliul Județean.

Auditul susține garantarea creditului

Tot în ședința de Consiliu Județean de joi a fost aprobat și proiectul de hotărâre privind garantarea de către forul județean a creditului de 50 milioane lei de la CEC Bank, bani care vor fi folosiți pentru achitarea lucrărilor care au fost efectuate deja la pistă. Astfel, odată cu aprobarea garantării creditului, se justifică și activitatea comisiei de specialitate care să verifice toată activitatea legată de derularea lucrărilor la pista aeroportului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter