Actualitate

Un bărbat şi fetiţa sa de cinci ani s-au înecat în mare, la Mamaia

Un bucureştean şi fetiţa sa în vârstă de cinci ani, aflaţi la Mamaia, s-au înecat, miercuri dimineaţă, în apele Mării Negre, salvamarii reuşind să aducă la mal trupul bărbatului, în timp ce corpul copilei nu a fost încă găsit.

Miercuri dimineaţă, în timp ce se aflau pe o plajă din centrul staţiunii Mamaia, bărbatul şi-a luat copila şi au intrat să se scalde în mare, cu o bărcuţă gonflabilă. La un moment dat, speriată că cei doi nu mai ieşeau din apă şi nici nu-i mai vedea, mama fetiţei a alertat salvamarii şi autorităţile, sunând la 112.

Salvamarii spun că în momentul incidentului marea nu era agită, scăldatul în apele mării fiind permis, dar că, probabil, un val a răsturnat bărcuţa în care se afla copila de cinci ani, iar tatăl ei s-a panicat. Salvamarii au găsit şi au reuşit să aducă la mal trupul bărbatului, care era în stop cardio-respirator.


În zonă a ajuns un echipaj SMURD, dar, deşi cadrele medicale au încercat resuscitarea acestuia, nu au reuşit, fiind declarat decesul bărbatului.

La faţa locului s-au deplasat scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", dar şi un echipaj al Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare, care, ajutaţi de salvamari, au ieşit pe mare încercând să recupereze şi trupul fetiţei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter