Actualitate

Cine era studentul de la UMF Cluj, mort în accidentul aviatic din Ucraina

Studentul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu (UMF) Cluj-Napoca mort în accidentul aviatic din Ucraina, alături de iubita sa, şi ea studentă la Medicină în Cluj, avea cetăţenie română şi canadiană.

Studentul UMF Cluj studiase la un liceu şi la o universitate din Canada, fiind reprezentantul studenţilor în Senatul UMF. Potrivit Mediafax, pe pagina de Facebook a tânărului apare faptul că acesta absolvise în 2008 Liceul Ajax din Ontario, iar în anul 2012 a absolvit Universitatea Waterloo, tot din Ontario, iar timp de câteva luni, între septembrie 2011 şi 2012, a lucrat la un centru medical din acelaşi oraş canadian.

Tânărul, A. A., în vârstă de 24 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, oraş în care mai locuieşte doar un unchi de-al său, el emigrând cu părinţii în Canada şi reîntorcându-se în oraşul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate.


Colegii săi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj-Napoca spun că era un student foarte bun, care se simţea mai mult român decât canadian.

O colegă a tânărului spune că acesta avea o iubită, O. I., din Germania, tot studentă la Facultatea de Medicină şi tot la secţia engleză, care şi-a pierdut şi ea viaţa în accidentul aviatic. Cei doi mergeau cu avionul în Australia, la un congres de medicină.


Vineri a fost arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, în memoria celor doi studenţi care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Ucraina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter