Actualitate

1 tonă de grâu și porumb, confiscate de polițiștii clujeni

Poliţiştii clujeni de investigare a fraudelor, au confiscat joi, 17 iulie 2014, aproximativ o tonă de produse cerealiere, deţinute şi comercializate fără documente justificative, în urma unui control de specialitate.

Poliţişti clujeni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat controale de specialitate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul producerii, depozitării, transportului şi comercializării produselor cerealiere în cadrul cărora a fost verificată activitatea comercială desfăşurată de către un agent economic cu sediul în Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate comercializarea produselor cerealiere şi a furajelor pentru animale.

„Poliţiştii au constatat că prin intermediul societăţii se comercializau cantităţi semnificative de porumb şi grâu, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată de către administrator, cu documentele prevăzute de lege. În baza celor constatate, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional iar produsele cerealiere, aproximativ 700 kg de tărâţe şi 300 kg de boabe de porumb, în valoare de circa 2.000 de lei, au fost confiscate şi predate unei unităţi de profil pentru valorificare”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Poliţiştii continuă controalele pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, activităţi ce pot constitui premise ale unor fapte mai grave, precum evaziunea fiscală, astfel încât să se asigure comunităţii clujene un climat comercial corespunzător.

Ultimele Stiri
abonare newsletter