Actualitate

Regionala CFR Cluj organizează licitație pentru închirierea a 83 de spaţii comerciale şi terenuri

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi, 17 iulie 2014, că va organiza săptămâna viitoare 8 licitaţii publice pentru închirierea a peste 1.000 de spaţii comerciale şi terenuri. Printre regionalele unde vor avea loc licitații se află și Regionala Cluj care închirează 83 de spaţii comerciale şi terenuri.

În total, la cele opt licitaţii publice ce se vor organiza în 22 iulie, începând cu ora 09:00, vor fi scoase pe piaţa imobiliară 1.072 de spaţii şi terenuri, cu o suprafaţă totală de 389.418,30 mp.

Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 42.060 mp, iar terenurile - 347.358,17 mp şi se adresează agenţilor economici care doresc să-şi extindă activităţile comerciale, administrative sau de prestări servicii la nivel local, regional sau naţional.


"Spaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători care analizează intrarea şi dezvoltarea unei activităţi comerciale pe piaţa locală (...). Dezvoltatorii şi reprezentanţii marilor branduri care doresc să intre şi pe piaţa de retailer locală sunt aşteptaţi să participe la cele 8 licitaţii, marţi 22 iulie, începând cu ora 9:00 (...)", se arată într-un comunicat al CFR.

"Prin această abordare pe piaţa imobiliară, dorim ca activităţile comerciale din staţiile de cale ferată, să îmbine perfect calitatea produselor cu serviciile oferite celor aproximativ 60 de milioane de călători, în contextul în care prin modernizarea gărilor s-a redimensionat şi îmbunătăţit aria comercială a companiei. Valorizarea spaţiilor şi terenurilor deţinute de companie este parte a unui proces complex de creştere a eficienţei economice, dar şi de a optimiza fluxul de numerar, necesar pentru a asigura condiţii şi servicii de calitate în gări", a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.


Licitaţiile vor fi ţinute la sediile celor opt regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Regionala Cluj scoate la licitație, spre închirie 83 de spaţii comerciale şi terenurile. Lista cu aceste spaţii comerciale şi terenurile pote fi consultată în documentul atașat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter