Actualitate

Făclia, ziarul de casă al PNL finanţat din bani de mită

În agenda pe care Răzvan Pop o ținea în calculatorul lui apar toți banii pe care Uioreanu i-a încasat de la diverși oameni de afaceri și sponsori, dar şi plăţile pe care acesta le făcea. Pe lângă plăţile către diverse magazine sau către Elena Uioreanu, Horea Uioreanu a efectuat două plăţi către o jurnalistă şi o plată către un ziar local.

Angajaţi ai ziarului Făclia apar în faimoasa agendă ţinută de consilierul personal al lui Horea Uioreanu, Răzvan Pop.

Ştiri de Cluj a intrat în posesia agendei pe care Răzvan Pop o ţinea în calculatorul lui şi în care apar toate tranzacţiile făcute de Uioreanu. Într-un fişier denumit “EVB” din celebra agendă apar toţi banii primiţi şi cheltuiţi de Horea Uioreanu din şpăgi.


Secţiunea de cheltuieli este foarte bogată, de la cheltuieli cu cabana lui Uioreanu, la cumpărături făcute către Elena Uioreanu, la plate facturilor la utilităţi, la plata ratelor pe care le avea mama sa, Rodica. Inclusiv “mărunţişurile” au fost trecute: “ţigări Horea”, “factură gunoi”, “dulie bec”, “lipici afişe”, “zahăr la plic” şi chiar “mărunţişuri Răzvan”.

Printre toate aceste cheltuieli iese în evidenţă numele jurnalistei Adriana Stupar de la ziarul Făclia, care este menţionată cel puţin de două ori cu suma de 500 de lei. Inclusiv ziarul Făclia apare în celebra agendă cu suma de 1.600 de lei.


Ziar de Cluj a scris în urmă cu o lună despre faptul că un alt jurnalist al ziarului Făclia Cosmin Puriş apare în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu.

În referatul DNA apar frazele: "Astfel, din probele de la dosar rezultă că suspectul Petran Ioan s-a despărţit de suspectul Davidescu Gabriel în jurul orei 14.00, iar la orele 14.37, respectiv 14.45, a luat legătura cu numitul Lupuşor Călin, căruia i-a efectuat o plată de 2.000 euro pentru materiale publicitare din campania electorală în derulare şi cu numitul Cosmin (reprezentant al Editurii Napoca), căruia i-a plătit mai multe facturi. De asemenea, în cursul zilei următoare, suspectul Petran Ioan a achiziţionat un telefon iPhone S 5 GOLD, al cărui preţ de piaţă este de 3.000 lei“, se arată în referatul DNA".


“Singurul Cosmin de la editura Napoca ce ar fi putut discuta cu consilierul judetean Ioan Petran (PNL) este doar jurnalistul Cosmin Puris, de la ziarul Făclia. După ce a luat spaga de la UTI, Petran şi-a sunat colaboratorul, pe Cosmin Puriş de la editura Napoca, ce editează ziarul Făclia, şi i-a plătit nu una, ci mai multe facturi”, scriau jurnaliştii de la Ziar de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter