Actualitate

Clujenii s-au săturat de evenimentele plătite în Piața Unirii și cer gratuități

Un grup de clujeni nemulțumiți a creat o petiție prin care cere ca Piața Unirii să rămână un spațiu public, cu acces general și gratuit. Inițiativa acestui grup este generată nu doar de blocarea accesului în piață la concertul lui Billy Idol, ci și de „Crosul culorilor” din acest week-end.

sursa foto vox publica.realitatea.net sursa foto vox publica.realitatea.net

Într-o scrisoare adresată primarului Emil Boc, Grupul de inițiativă civică SOS (Societate Organizată Sustenabil), trage un semnal de alarmă cu privire la închiderea Pieței Unirii pentru diverse evenimente private.

“Piața Unirii este principalul spațiu public al orașului, motiv pentru care accesul este general și gratuit. Este proprietatea noastră comună, administrată de autoritățile locale, de aceea interzicerea temporară a intrării prin taxe și garduri inestetice care înconjoară zona nu este în spiritul pieței, se mai arată în scrisoarea publică adresată autorităților locale”, se arată în scrisoarea grupului civic SOS.


În aceeași scrisoare se mai face apel și la respectarea proiectului inițial de amenajare a pieței, care prevedea închiderea traficului auto pe cele două laturi ale pieței și plantarea de copaci pe aceste laturi. Aceștia vor ca autoritățile locale să păstreze Piața Unirii un loc public, cu acces general și gratuit.“Nu ne împotrivim evenimentelor de interes public, ci doar tendințelor de privatizare temporară a unor bunuri comune. Dimpotrivă, dorim mai multă interacțiune civică în centrul orașului, mai ales la final de săptămână”, a scris în finalul scrisorii Adrian Dohotaru, membru al grupului civic informal SOS.

Până în acest moment petiţia a strâns câteva zeci de semnături.


Articol scris de Anamaria Mărginean, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter