Actualitate

Un cor american va susține, la Bonțida, un concert dedicat memoriei contelui Miklós Bánffy

Pe fostul domeniu al contelui Bánffy din Bonțida vor răsuna sâmbătă, 12 iulie 2014, acorduri de muzică sacrală și mondenă, imnuri americane sau piese de Josef Gabriel Rheinberger cu ocazia unui concert susținut de „New York Choral Society” din SUA, dedicat Anului Comemorativ Miklós Bánffy.

După o serie de reprezentanții de mare succes, susținute în Viena și Budapesta, New York Choral Society aduce, pentru prima oară în Transilvania, un spectacol excepțional, menit să destrame frontierele și să apropie culturile, potrivit organizatorilor.

„Ne dorim să împărtășim publicului care va veni la spectacol acel tezaur muzical, ce include de la piese clasice la compoziții contemporane, în interpretarea unor soliști și muzicieni profesioniști. Scopul nostru este să contribuim la promovarea și propagarea muzicii corale în rândul tinerilor, în special, de aceea, ne implicăm în cât mai multe proiecte culturale în New York și la nivel internațional, fiind ambasadorii muzicii de calitate”, a spus David Hayes directorul corului.


Fondat în 1958, New York Choral Society (NYCS) a devenit cunoscut pentru diversitatea repertoriului și interpretările excepționale ale artiștilor săi, suprapunând piese corale celebre cu piese contemporane, o prezență rară în sălile de concerte. NYCS a prezentat până acum unsprezece premiere mondiale, pornind de la lucrări de Paul Alan Levi, Morton Gould, Stephen Paulus și Robert De Cormier. De-a lungul timpului, NYCS a împărțit scena cu artiști ai American Composers Orchestra, American Symphony Orchestra, Brooklyn Philharmonic, Dallas Symphony, Juilliard Symphony, New Jersey Symphony, New York City Ballet, New York Philharmonic sau Opera Orchestra of New York. În 1998, corul a luat parte la decernarea premiilor Grammy.

Articol scris de Mădălina Nica, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter